Японці створили робота-колібрі
29-12-2009, 06:09    додав poohitan    20 переглядів    0 коментар
 (голосів: 1)
 
Японці створили робота-колібрі

Нова розробка японських вчених в робототехніці є мініатюрним (розміром із звичайну колібрі) роботом, що обладнаний двома парами крил. Здійснюючи до 30 помахів в секунду, апарат здатний пересуватися по повітрю досить швидко. Вага робота становить близько 2,6 грама, а вартість його розробки - близько 2,1 мільйона доларів.

У рамках демонстраційного польоту робот, контроль за якими здійснюється за допомогою інфрачервоного випромінювання, зробив у повітрі кілька фігур, включаючи вісімку. За словами вчених, до березня 2011 року вони планують навчити робота зависати нерухомо в повітрі (як і його природний прототип), а також забезпечити апарат відеокамерою.

Розробники підкреслюють, що робот веде себе в повітрі помітно стабільніше мініатюрного вертольота, тому може використовуватися для пошуку людей під завалами, переслідування злочинців і навіть як зонд на Марсі.

Зовсім нещодавно вчені з Технологічного інституту Джорджії створили модель робота для підкорення піску. Новий апарат здатний швидко пересуватися по піщаній поверхні, не грузнучи. SandBot, забезпечений шістьма колесами-лопатками, які рухаються із змінною швидкістю: коли вони знаходяться у повітрі, то обертаються швидко, а коли на піску - повільно. У результаті новий робот здатний розвивати швидкість до 30 сантиметрів в секунду.

Шановний Гість, ви незареєстровані на сайті, ми рекомендуємо вам зареєструватися, чи увійти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:

  • Південнокорейські вчені розробили робота-покоївку з шістьма пальцями
  • Google офіційно представив конкурента iPhone
  • Mozilla Firefox 3.5.7 Final UA
  • Новий процесор Intel вдалося розігнати майже до 7 гігагерц
  • До Землі наближається схожий на космічний корабель астероїд

  • Додавання коментаря ↓